Mindig van mit tenni

Mindig van mit tenni

Egyszerűsítés

2017. április 15. - Bellington

Jelenleg életem két fő mozgatórugója az egészséges (természet-és állatvédő) étkezés és az egyszerűsítés megvalósítása. Előbbi elég egyszerű(nek tűnik, de nem az), vegyszermentes, minél közelebbről vásárolt termékek, minél boldogabb életet élt állatokból nyert kaja. Utóbbi a "Minimalizmus" elvei alapján kialakított környezet, életmódot jelenti. A cél, hogy mindél kevesebb tárgy vegyen minket körül, minél kevesebb idő menjen el vásárlással, válogatással, rendrakással, minél kevesebb pénzt költsünk külsőségekre, csak a legfontosabb, legsokoldalúbb tárgyakat hagyjuk meg magunknak.

A kezdetekben egy könyv, az Egyszerűbb gyermekkor inspirált. Itt tárgyiakban a gyerekszobában tudtam megvalósítani a játékoknak a szelektálását. A könyv részletesen leírta, hogy mely játékokat érdemes, mely játékokat nem érdemes megtartani.

876404_4.jpg

A mai napig nem sikerült elérni az általam elképzelt játéklimitet, de közeledek hozzá. Jelenleg így néz ki a gyerekszoba:

 

Nemrég találkoztam a következő dologgal, ami rendkívül inspirálóan hatott rám, a "The Minimalists" című film. Ennek hatására elképesztő mennyiségű tárgytól szabadultam meg (legalább 10-15 zsáknyi mennyiségről van szó, de lehet, hogy több is).

minspodcastcover-1500x1000-500x333.jpg

Az eredmény lassan kezd szembetűnő lenni, de a munkát hátráltatják a tárgyakhoz kötődő, teljesen haszontalan érzelmeim.

 

süti beállítások módosítása